Een 'voorlees'feest!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

Het was voorleesweek en de kinderen van De Pepel zullen het geweten hebben!

Het was een week vol leuke en verrassende voorleesmomenten. Zowel op school als in onze bibliotheek konden we met volle teugen genieten. De bibliotheek was voor de gelegenheid prachtig aangekleed door de leerlingen van het SGI. Al zittend, liggend, hangend op grote knuffels, zitzakken en kussens, mochten we geboeid luisteren naar een kamishibaiverhaal verteld door juf Emma, juf Karin of juf Ine. Het was een echt voorleesfeest. Dankbaar dat we deze mooie locatie mochten gebruiken voor de gelegenheid, trokken we nadien terug naar school.

20181121_085627 (Small) 20181121_090408 (Small)

Op school mochten mama's en papa's, oma's en opa's en ook de juffen of meester hun voorleestalenten tonen tot groot plezier van onze kinderen. Elke dag een nieuw verhaal!

20181119_152244 (Small)

En toen...ging de 'voorlees'bel. Op een onverwacht moment, tussen de sommen, het schrijven of het spellen door, kwam juf Ilse of juf Elke de speelplaats opgespurt om met een ouderwetse handbel het voorleesmoment in te leiden. Het luid geschal gaf aan dat er voorgelezen moest worden en dat al het overige even moest wachten. Een fijn moment om naar uit te kijken voor onze kinderen.

De voorleesweek is helaas voorbij, maar laten we vooral niet vergeten dat voorlezen fijn, leerrijk en voor jong en oud is. Zeker blijven doen dus!