Welkom op de voorpagina

Alleen maar brave kinderen in De Pepel...

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

Geschreven door Patrick De Bondt vrijdag 07 december 2018 10:06

Op donderdagochtend, 6 december was het buiten nog donker wanneer enkele Pieten reeds door de klassen dwaalden om allerlei kattenkwaad uit te halen (overal zwarte handen, deuren op slot,...). Wanneer de Pepeltjes, met een alsnog leeg "snoepzakje" de speelplaats betraden, strooiden de Pieten kwistig met heel wat lekkers. Na het belsignaal waren alle Pepeltjes benieuwd wat er in hun klasschoentje zou liggen... En dat er alleen maar brave kinderen in De Pepel zitten, bleek uit de rijk gevulde schoentjes vol met mooi speelgoed! De hoogste tijd dus om de Sint in hoogsteigen persoon te bedanken voor al dat moois en dit tijdens een superleuk sinterklaasfeest. Er werd gezongen, gedanst, muziek gemaakt en toneel gespeeld voor de Sint en gelachen met die gekke Pieten.

P1300186 [640x480].JPG

Om 12u wuifden we de Sint en zijn gevolg uit. Dank aan allen die er voor onze kinderen weer een onvergetelijke dag van maakten. Geniet van de foto's hieronder...

Lees meer: Alleen maar brave kinderen in De Pepel...

 

Met Breughel terug in de tijd: op stap naar het Speelgoedmuseum

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

Geschreven door juf Anja zondag 02 december 2018 12:54

Vrijdag ging het 1ste leerjaar op stap naar Mechelen.  Met de trein spoorden we naar het Speelgoedmuseum.  De conducteur maakte er al meteen een leuke ervaring van want Janne en Mara mochten alle reizigers toezingen door de luidspreker!

DSCN8798 (Klein) DSCN8802 (Klein)

Na een minder leuke vertraging bereikten we uiteindelijk onze bestemming: de pret kon beginnen!

Eerst mochten we spelen en hoeft het gezegd: niemand die zeurde of klaagde...Laughing

DSCN8815 (Klein) DSCN8812 (Klein) DSCN8832 (Klein) DSCN8831 (Klein)

Na een lekkere boterhammenpauze, gingen we op stap met meester Luc.  Hij nam ons mee terug in de tijd, we stapten het schilderij van Breughel in en ontdekten hoe kinderen vroeger speelden.  Gewoon spelen met vriendjes, met spullen uit de natuur of dingen naspelen uit de grote-mensen-wereld.  Ook wij speelden met bikkels, knikkers, vangspelletjes en jojo's en mochten ook hinkelen en touwtjespringen.  En het bleek toch allemaal moeilijker dan gedacht.

DSCN8839 (Klein) DSCN8864 (Klein) DSCN8868 (Klein) DSCN8892 (Klein)

Nadien was er nog tijd om de rest van het museum te ontdekken.  Poppen, knuffels, gezelschapsspelletjes, treinen, bouwdozen,...er is een hele verzameling van vroeger tot nu te bekijken.  Op dit moment loopt er ook een tentoonstelling rond Lego die zeker gesmaakt werd!

DSCN8905 (Klein) DSCN8848 (Klein) DSCN8856 (Klein) DSCN8907 (Klein)

En zo was het al snel tijd om de terugreis aan te vangen.  In ons fotoboek nog meer leuks om te bekijken.  Ook in ons boek rond het thema van de Sint zitten weer wat nieuwe foto's.  We onderzochten wat drijft en zinkt, proefden allerlei lekkers van de Sint en speelden een spel over paarden.  En we maakten de slaapplaats voor Zwarte Piet alvast klaar, want die komt vanaf dit weekend logeren.  Als dat maar goed afloopt...

Wij zijn dus zeker klaar voor het grote Sinterklaasfeest van donderdag: aftellen maar!

 

 

Boekenbeurs en 2de handsbeurs winterkledij

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

Geschreven door Patrick De Bondt vrijdag 30 november 2018 17:29

Voor het tweede jaar op rij organiseren we in onze school een boekenbeurs in samenwerking met Pardoes en een tweedehandsbeurs winterkleding. Wie dit wenst kan ook op zaterdag, 1 december nog terecht voor een leuk boekengeschenk of warme winterkledij. Dank aan allen die hun medewerking verleenden aan deze projecten. Hieronder alvast enkele sfeerbeelden...

Lees meer: Boekenbeurs en 2de handsbeurs winterkledij

   

Een 'voorlees'feest!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

Geschreven door juf Kristel zondag 25 november 2018 14:50

Het was voorleesweek en de kinderen van De Pepel zullen het geweten hebben!

Het was een week vol leuke en verrassende voorleesmomenten. Zowel op school als in onze bibliotheek konden we met volle teugen genieten. De bibliotheek was voor de gelegenheid prachtig aangekleed door de leerlingen van het SGI. Al zittend, liggend, hangend op grote knuffels, zitzakken en kussens, mochten we geboeid luisteren naar een kamishibaiverhaal verteld door juf Emma, juf Karin of juf Ine. Het was een echt voorleesfeest. Dankbaar dat we deze mooie locatie mochten gebruiken voor de gelegenheid, trokken we nadien terug naar school.

20181121_085627 (Small) 20181121_090408 (Small)

Op school mochten mama's en papa's, oma's en opa's en ook de juffen of meester hun voorleestalenten tonen tot groot plezier van onze kinderen. Elke dag een nieuw verhaal!

20181119_152244 (Small)

En toen...ging de 'voorlees'bel. Op een onverwacht moment, tussen de sommen, het schrijven of het spellen door, kwam juf Ilse of juf Elke de speelplaats opgespurt om met een ouderwetse handbel het voorleesmoment in te leiden. Het luid geschal gaf aan dat er voorgelezen moest worden en dat al het overige even moest wachten. Een fijn moment om naar uit te kijken voor onze kinderen.

De voorleesweek is helaas voorbij, maar laten we vooral niet vergeten dat voorlezen fijn, leerrijk en voor jong en oud is. Zeker blijven doen dus!

 

Welkom Sint en Piet!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

Geschreven door juf Anja donderdag 22 november 2018 19:07

Eindelijk was het zover, na lang aftellen, mochten we vandaag Sinterklaas en zijn trouwe Zwarte Pieten verwelkomen!

In een lange stoet gingen we vanochtend op weg naar 'de vaart' om vol ongeduld in de verte te turen.  Gelukkig was er een stralend zonnetje om ons te vergezellen en al gauw zagen we in de verte een bootje naderen.  Na heel wat gezwaai en gejuich konden we met een gerust hart terug naar school om de anderen in te lichten: de Sint was goed aangekomen!

Nadien gingen we, in een nog langere stoet, richting gemeentehuis waar elk kind getrakteerd werd door de goedheilig man, met een kadootje en wat lekkers.  Maar natuurlijk moesten we in ruil de stembanden even smeren en enkele sintliedjes zingen.

DSCN8595 (Klein)DSCN8619 (Klein)DSCN8627 (Klein)DSCN8641 (Klein)

In het eerste leerjaar was er ook nog speciale post!  Sinterklaas heeft ons gevraagd om een slaapplekje voor Zwarte Piet te maken.  Want die wil graag weer komen logeren...als dat maar goed afloopt...

IMG_20181122_092653 (Klein)DSCN8668 (Klein)IMG_20181122_085151 (Klein)IMG_20181122_091052 (Klein)

Kijk zeker nog eens in het fotoboek.  Er zijn niet alleen foto's van de Sint maar ook van de voorleesweek en ons bezoek aan de bibliotheek met de zelf-scan te bewonderen.

Nog een dankjewel aan alle begeleiders van onze kinderstoet vandaag!

 

   

Pagina 1 van 5